Vinos la bodega - Twitter Vinos la bodega - Facebook
Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.

Kurkentrekkers

Voor kurkentrekkers geldt: de ene is zeer zeker de andere niet.

Toegegeven, als je slechts af en toe een fles wijn opentrekt, kun je je afvragen of je veel geld wilt uitgeven voor een kurkentrekker. Per slot van rekening zijn ze voor niet te veel geld te koop bij supermarkt of handelsdrogist.

Toch heb je voor een paar duiten meer bij bijvoorbeeld een keukenspeciaalzaak of winkel voor keukenaccessoires een goede keuze uit degelijke kurkentrekkers die het openen van een wijnfles tot een fluitje van een cent maken. En in plaats van het geworstel met de fles en de kurk wordt het open van de wijn een feestelijk startsein van hopelijk wederom een smaakvolle beleving van wijn.

Let dan ook vooral op de degelijkheid van het materiaal en de schanieren. Laat je ander adviseren door mensen in de daartoe gespecialiseerde winkels.

Onze voorkeur gaat uit naar een zogenaamde tweetraps kurkentrekker waarbij de kurk in twee stappen omhoog getrokken wordt.


Voor wie de tweetraps kurkentrekker lastig in het gebruik vindt, zijn de kurkentrekkers met hefboomwerking aan weerszijden wellicht een uitkomst. De kurkentrekker heeft echter een klein gevaar dat als je de kurkentrekker te krachtig tegen de kurk plaatst, je de kurk in de fles duwt.
 
 

Mocht je echt vaak een fles wijn open trekken en nog meer gebruiksgemak willen, dan kun je overwegen om een ietwat professionelere opener te nemen. Het openen van een wijnfles is hiermee in 2 seconden gedaan.
 
 

 
 
 


 
  •  Glazen  •  Decanteerkaraffen  •  Kurkentrekkers  •