Vinos la bodega - Twitter Vinos la bodega - Facebook
Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.

Glazen

Er zijn heel erg veel verschillende wijnglazen op de markt, maar je laat je best niet leiden door de 'looks' alleen. Op het eerste gezicht lijkt de keuze van een wijnglas misschien niet zo heel belangrijk, maar niets is minder waar. De smaak en geur van een bepaalde wijn komen het best tot hun recht als je de wijn uit het correcte glas drinkt.

De belangrijkste factoren bij het kiezen van een wijnglas zijn de vorm, het formaat en het materiaal. Andere factoren, zoals de prijs, zijn natuurlijk ook belangrijk, maar ga er niet van uit dat een goed wijnglas vanzelfsprekend duur hoeft te zijn.

De vorm staat bovenaan de lijst van meest belangrijke indicatoren. Elk wijnglas heeft de vorm van een gesloten tulp, dus met een naar binnen toelopende bovenzijde, om er het wijnaroma als het ware in op te sluiten.

Ook belangrijk is de voldoende lange steel, zodat we de temperatuur van de wijn niet opwarmen met onze handen.

Grote wijnglazen, zijn met name als je de wijn wilt walsen beter dan kleine wijnglazen. De bolle vorm van dit glas maakt het mogelijk de wijn goed te laten walsen, zodat het aroma makkelijk vrijkomt en mooi wordt gevangen in het glas.


Het allerbeste materiaal voor een wijnglas is fijn kristal, omdat deze materie enorm helder is en je dus de ware kleur van de wijn kunt zien. Kristal heeft misschien de naam duur te zijn, maar vandaag de dag kun je ook al goedkopere kristallen modellen op te kop tikken. 


Witte wijnglas

 

Witte wijnen kunnen het best gedronken worden in eenvoudige, effen standaard glazen met een redelijk grote kelk en lange, dunne voet.

 

Rode wijnglas

 


Glazen voor rode wijn zijn over het algemeen wat groter dan die voor witte wijn. Grote glazen met een grote kelk zijn perfect, omdat de wijn op die manier voldoende zuurstof krijgt en de smaak zich zo optimaal kan ontplooien.Cavaglas

 


Cava, champagne en mousserende wijnen worden natuurlijk gedronken in smallere en slankere glazen met een bovenrand die vernauwt, om de belletjes langer te behouden.
 

  •  Glazen  •  Decanteerkaraffen  •  Kurkentrekkers  •