Vinos la bodega - Twitter Vinos la bodega - Facebook
Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.

Wijn en eten

Bij een feestelijke maaltijd mag een goed glas wijn eigenlijk niet ontbreken en omgekeerd verdient een goede wijn een passende maaltijd, maar welk soort wijn past bij welk eten?

Of zoals in veel goede restaurants gebruikelijk is: men kiest de wijn en vervolgens de bijpassende gerechten. Immers met het koken bestaan veel meer vrijheidsgraden op het moment van bereiden dan met de wijn die zich in een fles bevindt.
De wijn kan iets warmer geserveerd worden waardoor de wijn al dan niet voller en rijper overkomt of andersom wat kouder geserveerd een meer frisse of  fruitige verschijning wordt. Met het eten koken bestaan meer vrijheden om een passende combinatie te vinden. Dus bekijk het eens andersom: ik heb een heerlijke wijn staan en welk fraai gerecht ga ik daar naast zetten.

Wijn en eten, wijn en spijs het blijft een lastige combinatie en vooral ook een persoonlijke voorkeur. Mocht u advies willen over een bepaald gerecht in combinatie met een bepaalde wijn, neem gerust contact met ons op.

Door de eeuwen heen zijn verschillende inzichten ten aanzien van de etiquette voor het drinken van wijn ontstaan. We hebben er een aantal voor u opgetekend.


Kijk in het menu aan de linkerkant voor meer informatie over:

- Wijn en eten
- Wijn en genieten

   •  Wijn en eten  •  Wijn en genieten  •