Vinos la bodega - Twitter Vinos la bodega - Facebook
Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.

Maridaje - Het huwelijk tussen Wijn en Spijs


Leuke ervaring of suggestie voor een Vinos la Bodega wijn in combinatie met een favoriet gerecht?
We publiceren het graag!
 
Laat het ons weten

 

Lauwwarme salade uit Galicië van St. Jakobsschelpen op een bedje van veldsla


"Ensalada Gallega templada de vieiras sobre una cama de canónigos"

 
  Fantastisch met bijvoorbeeld Ailalá  
   
Een heerlijk recept uit Galicië van de in Spanje heel beroemde Baskische kok Karlos Arguiñano. Wat hier beter bij drinken dan de heerlijke Treixadura wijn Ailalá uit datzelfde Galicië. Persoonlijk zou ik hem al bij de bereiding van dit heerlijke gerecht opentrekken en met een eerste glaasje al lekker in de stemming komen.
   

Benodigdheden:
 
- St. Jakobsschelpen (bijvb uit de diepvries van Albert Hein)
- Zakje veldsla
- 2 aardappelen (vastkokend)
- 2 tomaten (enigszins stevig)
- ½ theelepel mosterd
- Azijn
- Olijfolie extra Virgin
- zout
- versgemalen zwarte peper

 
   

Bereiding:
 

Aardappels koken en vervolgens in dobbelsteenformaat snijden. Tomaten ontvellen en tevens in dobbelsteentjes snijden. Beide ingrediënten bewaren voor later.

Voor de dressing gebruiken we de azijn en de olijfolie. Van beide een hoeveelheid in een kom schenken (afhankelijk van het aantal personen en de hoeveelheid gewenste dressing). Meng hierdoor de mosterd.

De St. Jakobsschelpen door de helft snijden. Bestrooi de schelpen met zout en versgemalen zwarte peper en bak ze kort aan beide kanten op hoog vuur.

Maak een mooi bergje of bedje van veldsla op het bord en maak in het midden een soort nestje. Leg daarin de aardappel en tomatenblokjes. Daarboven op leg je de St. Jakobsschelpen. Voeg eventueel naar smaak nog zout en/of peper toe.
 

Als laatste giet je op het geheel de dressing. Een teveel aan dressing is echter niet aan te raden aangezien de smaak van de St. Jakobsschelpen in combinatie met de andere ingrediënten dan wellicht wordt overheerst. Beter om een kommetje met dressing op tafel ernaast te zetten zodat men naar wens zelf nog extra kan toevoegen.

Eet smakelijk - ¡Que Aproveche!