Vinos la bodega - Twitter Vinos la bodega - Facebook
Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.
SieteSiete
SieteSiete

Hele lekkere Verdejo-Viura wijn uit Rueda. Fonkelende wijn met heerlijke aroma's van wit fruit, peer en tropische tonen van banaan en ananas.

Type Witte wijn
Origine D.O. Rueda
Regio Castilla y León
Fabrikant La Soterrraña
Alcohol % 13%
Druivensoort(en) Verdejo, Viura
Voorraad
(maximaal 6 flessen)

Prijs

niet bekend

Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.

Bewaren
Bewaar advies Liggend, donker, koel, goed geventileerd.
Bewaar temperatuur Tussen 10 - 15°C
Consumeren < 2016/2017

Serveren
Serveer temperatuur 8-10 °C
Decanteren / ademen Nee
Eenmaal geopend afgesloten bewaren op koele, donkere plaats, bij voorkeur nuttigen binnen 1-2 dagen.
Origine D.O. Rueda

Het hart van de D.O. Rueda bevindt zich in Rueda (Valladolid) in de provincies van Valladolid, Segovia en Ávila. In dit gebied staan 7766 hectare wijngaarden geregistreerd in zowel witte als rode variëteiten en heeft het 52 wijnmakerijen. De gemiddelde hoogte van de wijngaarden is 750 m, hoewel de wijngaarden van de provincie Segovia tot op 850 meter worden aangetroffen. Rueda is de oudste D.O. in de provincie Castilla y Léon, de eerste meldingen omtrent wijnbouw gaan terug tot de middeleeuwen.
Klimaat Continentaal

Het klimaat in de Rueda regio is continentaal met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 13 º C, en een gemiddelde jaarlijkse neerslag van slechts 400 mm. De temperatuur zakt in de winter fors onder het vriespunt en er kunnen strenge vorst, mist, storm en hagel voorkomen. In de zomer zijn er lange, hete dagen met een ononderbroken hoeveelheid zon. Regen valt in het voor- en najaar met zo nu en dan een jaar waarin hij sporadisch en gelijkmatig valt, waardoor een uitzonderlijk oogstjaar wordt gemaakt. Incidenteel komt gedurende het gehele jaar droogte voor.
Bodem Kalksteen, Klei, Zandsteen, Leem, IJzer

Het terrein en de bodem van de D.O. Rueda is ruig en rotsachtig. De Duero rivier stroomt van oost naar west door het noordelijk deel van het wijnbouwgebied. Dichtbij de rivier vindt men leemachtige, alluviale bodem met een kalksteengehalte tot 24%. In het zuiden is de bovenlaag bruin en zanderig met een onderlaag van zandsteen en klei. De afwatering is goed, de grond is redelijk rijk aan ijzer en is over het algemeen makkelijk te bewerken. De hoogte van het gebied varieert van 600 tot 780 meter.
Fabrikant La Soterrraña

Gevestigd in de D.O. Rueda is deze nog relatief jonge Bodega bezig om zich een befaamde positie te verwerven aan het Rueda firmament. Niet alleen de Verdejo wijnen maar ook de Sauvignon blanc oogst internationaal aanzien en slepen belangrijke prijzen in de wacht. De Sauvignon blanc van de Bodega bijvoorbeeld kreeg de zilveren medaille op het internationaal befaamde concours mondial du Sauvignon in Bordeaux. Ervaren wijnmakers, maximale aandacht voor kwaliteit en moderne technologieën karakteriseren verder deze bodega.
Druivensoort(en) Verdejo, Viura

Verdejo
Eén van de beste witte druivenrassen in Spanje. Alternatieve benaming: Botón de Gallo Blanco, Gouvejo, Verdeja blanca, Verdelho. De Verdejo wordt veel aangeplant in de omgeving van Valladolid, Segovia en Avila. Het is het belangrijkste druivenras van het wijngebied Rueda. De druif produceert zeer aromatische, zachte wijnen met 'body'. De wijnen van de verdejo druif vertonen over het algemeen een karakteristieke lichte bittertoon. De wijnen zijn goed van structuur en hebben een goede balans. Wordt ook wel gecombineerd met Macabeo, Sauvignon blanc. Kenmerkende aroma's o.a.: peren, grapefruit, citrus, bloesem, mineralen,kruiden, honing, noten.

Viura
Witte druif van oorsprong uit Spanje. Alternatieve benaming: Macabeo, Macabeu (Cat). Grote en compacte trossen. De Viura is de basisdruif voor de productie van de frisse witte Rioja wijnen gemaakt. Wordt ook vaak gebruikt in combinatie met de Xarello en Parellada druif bij de productie van Cava. De druif wordt gebruikt om jonge wijnen te maken, die geschikt zijn voor een vroege consumptie en een relatief lage zuurgraad hebben. Kenmerkende aroma's o.a.: floraal, vers fruit.


Eten
Traditionele regels voor het combineren van gerechten met wijn die nog steeds gelden zijn: • witte wijnen bij vis en diverse kazen • rosé's of lichte rode wijnen bij wit vlees • stevige rode wijnen bij zwaardere vleessoorten of oude kazen • cava's als aperitief of als dessertwijn • zoete wijnen bij desserts. Durf te experimenteren!