Vinos la bodega - Twitter Vinos la bodega - Facebook
Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.
Julia Garcia Verdejo
Julia Garcia Verdejo

Zalige frisse Verdejo van Bodegas Robeal. Heerlijk fris met krachtige en typische aroma's van de Verdejo: citrus en groene appel. Top!!

Type Witte wijn
Origine D.O. Rueda
Regio Castilla y León
Fabrikant Bodegas y Viñedos Robeal, S.A.
Alcohol % 13,50%
Druivensoort(en) Verdejo
Voorraad
(maximaal 6 flessen)

Prijs

niet bekend

Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.

Bewaren
Bewaar advies Liggend, donker, koel, goed geventileerd.
Bewaar temperatuur Tussen 10 - 15°C
Consumeren < 2016/2017

Serveren
Serveer temperatuur 8-10 °C
Decanteren / ademen Nee
Eenmaal geopend afgesloten bewaren op koele, donkere plaats, bij voorkeur nuttigen binnen 1-2 dagen.
Origine D.O. Rueda

Het hart van de D.O. Rueda bevindt zich in Rueda (Valladolid) in de provincies van Valladolid, Segovia en Ávila. In dit gebied staan 7766 hectare wijngaarden geregistreerd in zowel witte als rode variëteiten en heeft het 52 wijnmakerijen. De gemiddelde hoogte van de wijngaarden is 750 m, hoewel de wijngaarden van de provincie Segovia tot op 850 meter worden aangetroffen. Rueda is de oudste D.O. in de provincie Castilla y Léon, de eerste meldingen omtrent wijnbouw gaan terug tot de middeleeuwen.
Klimaat Continentaal

Het klimaat in de Rueda regio is continentaal met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 13 º C, en een gemiddelde jaarlijkse neerslag van slechts 400 mm. De temperatuur zakt in de winter fors onder het vriespunt en er kunnen strenge vorst, mist, storm en hagel voorkomen. In de zomer zijn er lange, hete dagen met een ononderbroken hoeveelheid zon. Regen valt in het voor- en najaar met zo nu en dan een jaar waarin hij sporadisch en gelijkmatig valt, waardoor een uitzonderlijk oogstjaar wordt gemaakt. Incidenteel komt gedurende het gehele jaar droogte voor.
Bodem Kalksteen, Klei, Zandsteen, Leem, IJzer

Het terrein en de bodem van de D.O. Rueda is ruig en rotsachtig. De Duero rivier stroomt van oost naar west door het noordelijk deel van het wijnbouwgebied. Dichtbij de rivier vindt men leemachtige, alluviale bodem met een kalksteengehalte tot 24%. In het zuiden is de bovenlaag bruin en zanderig met een onderlaag van zandsteen en klei. De afwatering is goed, de grond is redelijk rijk aan ijzer en is over het algemeen makkelijk te bewerken. De hoogte van het gebied varieert van 600 tot 780 meter.
Fabrikant Bodegas y Viñedos Robeal, S.A.

Gelukkig zijn er nog steeds kleine familiebodega's die met hart en ziel wijn produceren, wijn leven en wijn ademen. Bodegas Robeal is er zo één. Gelegen in het pittoreske Roa de Duero en in het hart van de D.O. worden door de familie de moderne technologieën ingezet om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. En wat een mooi palet aan wijnen stellen ze ter beschikking: wit, rood en rosado van jong, fris tot crianza, reserva en vendimia seleccionada (speciaal geselecteerde druiven). En dat allemaal in eigen beheer. De ambities zijn er: 'we willen wijnen produceren die tot de beste van Spanje behoren'. We laten ons graag verrassen.
Druivensoort(en) Verdejo

Verdejo
Eén van de beste witte druivenrassen in Spanje. Alternatieve benaming: Botón de Gallo Blanco, Gouvejo, Verdeja blanca, Verdelho. De Verdejo wordt veel aangeplant in de omgeving van Valladolid, Segovia en Avila. Het is het belangrijkste druivenras van het wijngebied Rueda. De druif produceert zeer aromatische, zachte wijnen met 'body'. De wijnen van de verdejo druif vertonen over het algemeen een karakteristieke lichte bittertoon. De wijnen zijn goed van structuur en hebben een goede balans. Wordt ook wel gecombineerd met Macabeo, Sauvignon blanc. Kenmerkende aroma's o.a.: peren, grapefruit, citrus, bloesem, mineralen,kruiden, honing, noten.


Eten
Traditionele regels voor het combineren van gerechten met wijn die nog steeds gelden zijn: • witte wijnen bij vis en diverse kazen • rosé's of lichte rode wijnen bij wit vlees • stevige rode wijnen bij zwaardere vleessoorten of oude kazen • cava's als aperitief of als dessertwijn • zoete wijnen bij desserts. Durf te experimenteren!