Vinos la bodega - Twitter Vinos la bodega - Facebook
Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.
Hesvera 6 meses barrica
Hesvera 6 meses barrica

Zalige zachte Ribera del Duero van Hesvera. 6 maand op Frans en Amerikaans eiken. Mooi rood fruit zoals bramen, vanille tonen en gebalanceerde afdronk

Type Rode wijn
Origine D.O. Ribera del Duero
Regio Castilla y León
Fabrikant Bodegas Hesvera
Alcohol % 14%
Druivensoort(en) Tinto Fino
Voorraad
(maximaal 6 flessen)

Prijs

niet bekend

Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.

Bewaren
Bewaar advies Liggend, donker, koel, goed geventileerd.
Bewaar temperatuur Tussen 10 - 15°C
Consumeren < 2015/2016

Serveren
Serveer temperatuur 16-18 °C
Decanteren / ademen Ja
Eenmaal geopend afgesloten bewaren op koele, donkere plaats, bij voorkeur nuttigen binnen 1-2 dagen.
Origine D.O. Ribera del Duero

Ribera del Duero is een wijngebied in het noordwesten van Spanje, in 1846 werd in Ribera del Duero het eerst wijnhuis opgericht en in 1982 ontving het gebied de D.O status. Het gebied is de laatste tijd enorm ontwikkeld en Ribera del Duero wordt gezien als één van de meest veelbelovende wijngebieden van Spanje. Het gebied heeft de afgelopen decennia een goede indruk kunnen maken met de krachtige en fruitige wijnen. De meest voorkomende druivensoort is hier de Tinta del Pais, een variant op de Tempranillo, maar dan met meer kleur en een hogere zuurgraad. Ook de druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon worden hier veel gebruikt.
Klimaat Continentaal

In Ribera del Duero heerst een microklimaat en er is relatief veel nevel. De gemiddelde regenval per jaar ligt tussen de 400-500 mm per jaar. De zomers zijn er zeer warm en de winters erg koud en behoorlijk lang. Ook varieert de dag- en nachttemperatuur behoorlijk gedurende de zomer en seizoenswisselingen.
Bodem Klei, Zand, Kalksteen, Mergel

De Ribera del Duero ligt op het grote noordelijke plateau van het Iberische schiereiland. Het wordt gevormd door een enorme afgevlakte basis en wordt gedeeltelijk bedekt met tertiaire afzetting. De meest van deze afzetting bestaat uit licht bolvormige lagen van slijkig of kleiachtig zand. Van belang zijn ook de afwisselende lagen van kalksteen en mergel en zelfs kalkachtige rotsen. Dichter bij de rivier is er ook veel klei te vinden.
Fabrikant Bodegas Hesvera

Authentieke familiebodega uit het mooie Ribera del Duero dorpje Pesquera de Duero. Hier worden de wijnen met respect voor traditie en natuur groot gebracht. De twee broers bedrijven de wijnbouw met een ongeëvenaarde passie voor wijn en het hele dorp helpt bij de ambachtelijke oogst van de druiven, een waar oogstfeest. Toch worden hier naast het gevoel voor traditie de meest moderne technologieën ingezet om de kwaliteit optimaal te bewaken. Daarmee worden uitmuntende wijnen gemaakt waaronder een echte Vino de Autor (excellente Auteurswijnen). Een genot voor de zintuigen.
Druivensoort(en) Tinto Fino

Tinto Fino
Ongetwijfeld de meest beroemde blauwe druivensoort van Spanje maar dan bekend onder de naam Tempranillo. Alternatieve benaming: Ull de Llebre, Cencibel, Tinta de Toro, en Tinto del pais. Druif met een uitstekende kwaliteit en heel veel aroma. Ontwikkelt zich het mooist in een mediterraan continentaal en warm klimaat. Zeer beroemde Spaanse wijnen zoals van Vega Sicilia zijn van deze druif gemaakt. Wordt ook veelvuldig gecombineerd met andere druiven als Graciano, Garnacha, Merlot, Cabernet Sauvignon. Kenmerkende aroma’s o.a.: aardbei, bessen, chocolade, drop, leer, pruimen, rood fruit.


Eten
Traditionele regels voor het combineren van gerechten met wijn die nog steeds gelden zijn: • witte wijnen bij vis en diverse kazen • rosé's of lichte rode wijnen bij wit vlees • stevige rode wijnen bij zwaardere vleessoorten of oude kazen • cava's als aperitief of als dessertwijn • zoete wijnen bij desserts. Durf te experimenteren!