Vinos la bodega - Twitter Vinos la bodega - Facebook
Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.
Landaluce Crianza
Landaluce Crianza

Zalige Crianza van Landaluce van 100% Tempranillo. Met 12 maand op Frans eiken, wijnstokken van 20-40 jaar oud, handgeplukte druiven en grote zorg van de familie kan er ook niet veel meer misgaan.

Type Rode wijn
Origine D.O.Ca. Rioja
Regio La Rioja
Fabrikant Bodegas Landaluce
Alcohol % 13,50%
Druivensoort(en) Tempranillo
Voorraad
(maximaal 6 flessen)

Prijs

niet bekend

Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.

Bewaren
Bewaar advies Liggend, donker, koel, goed geventileerd.
Bewaar temperatuur Tussen 10 - 15°C
Consumeren < 2015/2016

Serveren
Serveer temperatuur 16-17 °C
Decanteren / ademen Ja
Eenmaal geopend afgesloten bewaren op koele, donkere plaats, bij voorkeur nuttigen binnen 1-2 dagen.
Origine D.O.Ca. Rioja

La Rioja is de meest bekende D.O. van Spanje. Rioja heeft als één van de weinige wijngebieden het predicaat D.O.Ca. (Denominación de Origen Calificada, vergelijkbaar met de Franse benaming AOC: Appellation d'Origine Contrôlée). Rioja bestaat uit 3 deelgebieden: de hoogvlaktes Rioja Alavesa en Rioja Alta en het lager geleden Rioja Baja. Veel gebruikte druivensoorten in dit gebied zijn: Tempranillo, Garnacha negra, en Graciano voor de rode wijnen. Voor de witte wijnen: Viura, Malvasía en Garnacha blanca. La Rioja staat bekend om haar fantastische Crianza, Reserva en Gran Reserva en Vinos de Autor wijnen, maar produceert ook ‘vinos de mesa’ en ‘vinos de la tierra’ die verassend goed zijn.
Klimaat Continentaal, Mediterraan

Het Rioja gebied is om verschillende redenen zeer geschikt voor wijnbouw. Het gebied ligt op 300 á 500 meter boven zeeniveau, sommige gebieden zijn daardoor wat koeler. De Ebro stroomt door dit gebied. Dit en de hoogte van het gebied maken dat de zee ook hier verder landinwaarts zijn invloed nog doet gelden, maar dat het gebied toch beschermd is tegen de gure noordenwind. Op de hoogvlaktes zijn de zomers heet en de herfst gematigd. Op de laagvlaktes: een meer gematigd Mediterraan klimaat.
Bodem Klei, Kalksteen, Zandsteen, Sediment

De bodem van de Rioja streek wordt gekenmerkt in Rioja Alta en Rioja Alavesa door verschillende samenstellingen van klei, kalk en zandsteen in combinatie met ijzerhoudende en sediment bodems. In Rioja Baja heerst een meer Mediterraan klimaat met drogere bodems en geringere neerslag.
Fabrikant Bodegas Landaluce

Gelegen in het werkelijk schitterende bergdorpje La Guardia in het hart van de Rioja is deze familiebodega maar op één ding gefocust: het maken van absoluut fabuleuze wijnen. Daartoe hebben ze dan ook de beschikking over wijngaarden met wijnstokken van meer dan 80 jaar oud gelegen aan de voet van het gebergte Sierra de Cantabria. De eigenaar straalt een serene rust uit, maar als hij over zijn wijnen begint te praten dan zie je die schitterende fonkeling in zijn ogen ontstaan en merk je dat er onder de motorkap een heerlijke krachtbron vol wijnpassie schuilgaat. Geen compromis t.a.v. kwaliteit en alles in eigen beheer en dat vind je terug in de rode en witte wijnen van deze bodega.
Druivensoort(en) Tempranillo

Tempranillo
Ongetwijfeld de meest beroemde blauwe druivensoort van Spanje. Alternatieve benaming: Ull de Llebre, Cencibel, Tinto fino, Tinto del pais en Tinta de toro. Druif met een uitstekende kwaliteit en heel veel aroma. Ontwikkelt zich het mooist in een mediterraan continentaal en warm klimaat. Wordt gezien als een echte Rioja druif. Zeer beroemde Spaanse wijnen zoals van Vega Sicilia zijn van deze druif gemaakt. Wordt ook veelvuldig gecombineerd met andere druiven als Graciano, Garnacha, Merlot, Cabernet Sauvignon. Kenmerkende aroma’s o.a.: aardbei, bessen, chocolade, drop, leer, pruimen, rood fruit.


Eten
Traditionele regels voor het combineren van gerechten met wijn die nog steeds gelden zijn: • witte wijnen bij vis en diverse kazen • rosé's of lichte rode wijnen bij wit vlees • stevige rode wijnen bij zwaardere vleessoorten of oude kazen • cava's als aperitief of als dessertwijn • zoete wijnen bij desserts. Durf te experimenteren!