Vinos la bodega - Twitter Vinos la bodega - Facebook
Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.
Egiarte reserva
Egiarte reserva

Uitstekende biologische Reserva van bodegas Lezaun. Uit de beste druiven geselecteerd en maar liefst 12 maanden op frans eiken gelagerd en daarna nog eens 24 maand op fles. Heerlijke aroma's van rijp fruit, drop, leer en vanille.

Type Rode wijn
Origine D.O. Navarra
Regio Navarra
Fabrikant Bodegas Lezaun
Alcohol % 14,50%
Druivensoort(en) Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot
Voorraad
(maximaal 6 flessen)

Prijs

niet bekend

Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.

Bewaren
Bewaar advies Liggend, donker, koel, goed geventileerd.
Bewaar temperatuur Tussen 10 - 15°C
Consumeren < 2015/2016

Serveren
Serveer temperatuur 16-18 °C
Decanteren / ademen Ja
Eenmaal geopend afgesloten bewaren op koele, donkere plaats, bij voorkeur nuttigen binnen 1-2 dagen.
Origine D.O. Navarra

De autonome regio Navarra loopt van de centrale Pyreneeën tot de Ebrovallei. Spectaculaire bergen in het noorden lopen via groene, zachtglooiende uitlopers over naar een droge vlakte in het zuiden. Tot 1980 stond Navarra het meest bekend om zijn traditionele rosadowijn, maar sinds die tijd heeft het zich ontwikkeld als één van Spanje’s meest doorgewinterde wijnbouwgebieden en produceert rode -, witte- en rosado wijnen. Het nieuwe imago van het gebied, nieuwe bodega’s, studies en experimenten met verbeterde druivensoorten, infrastructuur renovatie en de uiteindelijke kwaliteit van de wijnen zijn enkele sleutelfactoren die het succes van de afgelopen jaren verklaren.
Klimaat Continentaal

Navarra heeft een uitstekend klimaat voor wijnbouw: continentaal met grote temperatuurverschillen. De noordelijke en centrale subzones hebben een droog continentaal klimaat met Atlantische invloeden en een behoorlijke hitte in de rijpingsperiode. Na midden-augustus zijn de nachten koel. De invloed van de rivieren in het zuiden zorgt voor warme, droge zomers. De gemiddelde jaarlijkse hoeveelheid regen is 626 mm. Het Ribera Altagebied is klimatologisch in twee delen op te splitsen. In het noorden, bij Olite en Lerín is de gemiddelde hoeveelheid regen 513 mm. In het zuiden is het klimaat semi-aride (woestijnachtig) met een gemiddelde hoeveelheid regen van 444 mm per jaar.
Bodem Kalksteen, Klei

De wijngaarden van de D.O. Navarra liggen ten zuiden van Pamplona, de provinciehoofdstad, en liggen in een golvend landschap dat is gevormd door gletsjers. De hoogte van het gebied varieert van 250 tot 560 meter. De wijngaarden liggen vooral op een bruin-kalkstenen bodem op een zachte toplaag, met kleine hoeveelheden klei en organisch materiaal. De bodem is gezond, doorlaatbaar en ideaal voor dergelijke aanplant. Er zijn vijf subzones, ieder met hun eigen kwaliteiten, waardoor uit deze zones ook wijnen met een eigen identiteit voortkomen.
Fabrikant Bodegas Lezaun

Fraaie kleine biologische familiebodega gelegen aan de landelijke route van Logroño naar Pamplona aan de voet van de gebergtes Sierra de Urbasa en Sierra de Andia. In deze bodega waarvan het ontstaan rond 1780 ligt, worden al generaties lang wijnen geproduceerd. Sinds een aantal jaren heeft de bodega zich geheel gericht op het produceren van biologische wijnen, waaronder een 0,0% Sulfiet wijn. Deze wijn heeft geen toegevoegde sulfieten en wordt gemaakt van ecologisch geteelde druiven.
Druivensoort(en) Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot

Tempranillo
Ongetwijfeld de meest beroemde blauwe druivensoort van Spanje. Alternatieve benaming: Ull de Llebre, Cencibel, Tinto fino, Tinto del pais en Tinta de toro. Druif met een uitstekende kwaliteit en heel veel aroma. Ontwikkelt zich het mooist in een mediterraan continentaal en warm klimaat. Wordt gezien als een echte Rioja druif. Zeer beroemde Spaanse wijnen zoals van Vega Sicilia zijn van deze druif gemaakt. Wordt ook veelvuldig gecombineerd met andere druiven als Graciano, Garnacha, Merlot, Cabernet Sauvignon. Kenmerkende aroma’s o.a.: aardbei, bessen, chocolade, drop, leer, pruimen, rood fruit.

Cabernet Sauvignon
De meest edele druif in de hele wereld die zorgt voor een diep gekleurde rode tannine rijke wijn. Je ziet vanuit alle windstreken fantastische wijnen die de naam van deze druif dragen. DNA studies hebben uitgewezen dat de Cabernet Sauvignon feitelijk ontstaan is uit een kruising tussen de Cabernet Franc en Sauvignon blanc. Het is een langzaam rijpende druif. Kenmerkende aroma’s o.a.: asperges, bessen, cederhout, chocolade, eucalyptus, gras, hooigeur, kersen, moerbeien, munt, paprika, stal, tabak, zwarte bessen.

Merlot
Merlot behoort tot de familie van druiven waar ook de Cabernet Sauvignon toe behoort. Van oorsprong en zeer veel gebruikt in Bordeaux (Medoc). Hoge opbrengst waarbij de druiven in de trossen minder dicht opeengepakt zitten. Geeft een fijn en zacht karakter, gemiddelde alcohol percentages en is mooi te combineren met o.a. Garnacha, Cabernet Sauvignon, Bobal of Tempranillo. Kenmerkende aroma's o.a.: bos, bramen, chocolade, kersen, laurier, leer, truffel, vijgen, wild, zoethout, zwarte bessen.


Eten
Traditionele regels voor het combineren van gerechten met wijn die nog steeds gelden zijn: • witte wijnen bij vis en diverse kazen • rosé's of lichte rode wijnen bij wit vlees • stevige rode wijnen bij zwaardere vleessoorten of oude kazen • cava's als aperitief of als dessertwijn • zoete wijnen bij desserts. Durf te experimenteren!