Vinos la bodega - Twitter Vinos la bodega - Facebook
Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.
Cimbalo rosado
Cimbalo rosado

Mooie fruitige Rosado van de Bodega Gotica. Gemaakt van Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Verdejo. Aroma's van o.a. aardbeiden, bosbessen en kersen.

Type Rosé wijn
Origine Castilla y León
Regio Castilla y León
Fabrikant Bodega Gótica
Alcohol % 13%
Druivensoort(en) Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Verdejo
Voorraad
(maximaal 6 flessen)

Prijs

niet bekend

Bestellen via de website is op dit moment niet mogelijk. Bestellen? mail ons: info@vinoslabodega.nl.

Bewaren
Bewaar advies Liggend, donker, koel, goed geventileerd.
Bewaar temperatuur Tussen 10 - 15°C
Consumeren < 2015/2016

Serveren
Serveer temperatuur 8-10 °C
Decanteren / ademen Nee
Eenmaal geopend afgesloten bewaren op koele, donkere plaats, bij voorkeur nuttigen binnen 1-2 dagen.
Origine Castilla y León

De wijngebieden van Castilla y León bevinden zich in op het centraal Iberische plateau (Meseta Central) in het noorden/noordwesten van Spanje. Castilla y León is de grootste van de 17 Spaanse autonome regio's, bestaat uit 9 provincies en grenst in het noorden aan Asturië en Cantabrië.
Klimaat Continentaal

Castilla y León heeft een continentaal klimaat met enige maritieme invloeden die vanuit het noorden komen. Daarnaast zijn er de klimatologische invloeden van de berggebieden van de Sistema Central en de bergruggen van Cantabrië.
Bodem Keisteen, Kalk, Klei

De bodem van Castilla y León is over het algemeen vlak en bestaat vooral uit keistenen, klei en zand en is arm. De wijnstokken moeten hun wortels dan ook diep uitstrekken om de nodige voedingsstoffen te verkrijgen.
Fabrikant Bodega Gótica

Schitterende familiebodega waar al sinds 4 generaties wijn wordt gemaakt. De Bodega bevindt zich in het hart van de D.O. Rueda en maakt natuurlijk de traditionele Verdejo wijnen maar beschikt ook over een heerlijke Sauvignon blanc. Strikte kwaliteitscontroles en moderne technologieën worden ingezet om de kwaliteit van de fraaie wijnen te borgen.
Druivensoort(en) Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Verdejo

Tempranillo
Ongetwijfeld de meest beroemde blauwe druivensoort van Spanje. Alternatieve benaming: Ull de Llebre, Cencibel, Tinto fino, Tinto del pais en Tinta de toro. Druif met een uitstekende kwaliteit en heel veel aroma. Ontwikkelt zich het mooist in een mediterraan continentaal en warm klimaat. Wordt gezien als een echte Rioja druif. Zeer beroemde Spaanse wijnen zoals van Vega Sicilia zijn van deze druif gemaakt. Wordt ook veelvuldig gecombineerd met andere druiven als Graciano, Garnacha, Merlot, Cabernet Sauvignon. Kenmerkende aroma’s o.a.: aardbei, bessen, chocolade, drop, leer, pruimen, rood fruit.

Cabernet Sauvignon
De meest edele druif in de hele wereld die zorgt voor een diep gekleurde rode tannine rijke wijn. Je ziet vanuit alle windstreken fantastische wijnen die de naam van deze druif dragen. DNA studies hebben uitgewezen dat de Cabernet Sauvignon feitelijk ontstaan is uit een kruising tussen de Cabernet Franc en Sauvignon blanc. Het is een langzaam rijpende druif. Kenmerkende aroma’s o.a.: asperges, bessen, cederhout, chocolade, eucalyptus, gras, hooigeur, kersen, moerbeien, munt, paprika, stal, tabak, zwarte bessen.

Verdejo
Eén van de beste witte druivenrassen in Spanje. Alternatieve benaming: Botón de Gallo Blanco, Gouvejo, Verdeja blanca, Verdelho. De Verdejo wordt veel aangeplant in de omgeving van Valladolid, Segovia en Avila. Het is het belangrijkste druivenras van het wijngebied Rueda. De druif produceert zeer aromatische, zachte wijnen met 'body'. De wijnen van de verdejo druif vertonen over het algemeen een karakteristieke lichte bittertoon. De wijnen zijn goed van structuur en hebben een goede balans. Wordt ook wel gecombineerd met Macabeo, Sauvignon blanc. Kenmerkende aroma's o.a.: peren, grapefruit, citrus, bloesem, mineralen,kruiden, honing, noten.


Eten
Traditionele regels voor het combineren van gerechten met wijn die nog steeds gelden zijn: • witte wijnen bij vis en diverse kazen • rosé's of lichte rode wijnen bij wit vlees • stevige rode wijnen bij zwaardere vleessoorten of oude kazen • cava's als aperitief of als dessertwijn • zoete wijnen bij desserts. Durf te experimenteren!